Saltar-se la navegació

M’agrada viure a Sant Cugat. És tranquil.la,  verda, càlida, esportista, solidària… Tots, nens, joves, gent gran i no tan gran,  convivim amb força orgull de pertànyer a ella. Una ciutat però, que crec que ha de fer front als reptes que li exigeix la seva pròpia evolució. Ja no és un poble.

I aquesta “nova” condició necessita canvis perquè es consolidi com a tal.  Modificacions que exigeix el seu propi creixement.  Som gairebé 85.000 habitants!

Una d’elles seria el plantejar-nos com volem que sigui de nit.  Quan pregunto a ciutadans de diferents edats què opinen al respecte, la resposta és comú: “Sant Cugat és ciutat dormitori. De nit, un mort”.  Em pregunto si volem això. M’agraden les ciutats vives. Diria que a la majoria també. Per què doncs no provoquem canvis que afavoreixin la restauració, l’oci nocturn, les terrasses…?  Oci de qualitat,  però oci a la fi.

La nostra ciutat té molt poca oferta nocturna. Entenc que hi ha d’haver normatives amb locals que conviuen amb habitatges però crec que aquí el tema es passa de frenada. O és que no succeeix a altres ciutats del nostre entorn? Com s’ ho fan? No m’agrada el que passa aquí… Masses traves, sovint condicionades. Per què alguns locals acaben tancant perquè “no s’han pogut donar solucions per “raons polítiques”?” (paraules textuals d’un regidor en un cas concret).  No hauríem de permetre que ciutadans amb poca representació marquin les directrius de l’Ajuntament sobre horaris i permisos, amb la injustícia i l’agravi comparatiu que això representa.

Voldria que poguéssim gaudir de Sant Cugat, també de nit. Que la gent jove es quedés per aquí; que els amics, no proposessin anar “a fora” a sopar perquè aquí “no hi ha res” i “els quatre” que hi ha (alguns molt bons, per cert) ja els coneixem massa o, senzillament, estan plens.  Parlem del comerç de proximitat, no? Només val pel dia?

Sant Cugat no és Barcelona, ni París. Tampoc Sabadell ni Terrassa.  Ni ho pretenem, oi? Però, quin model de ciutat volem? Perquè a aquest pas poc li queda per semblar, de nit, un trist poble… o un poble trist.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: