Saltar-se la navegació

Ja només falta que arribin els Reis d’Orient. Queda poc per tornar a la normalitat. Aquests dies de recolliment, de família, de recordar, més que mai, els que falten, estan a punt d’acabar… Aquests dies en què surten les emocions que sovint amaguem.

Dies on la pauta la marquen, per molts,  copiosos menjars. Altres no hauran tingut tanta sort i s’hauran hagut de conformar amb algun “extra”.  Altres, ni això…. Dies de regals, de dispendi en general. I encara no han acabat. A la nostra ciutat fins i tot Ses Majestats arribaran en helicòpter (sovint em pregunto si cal).

Ara és moment de reflexió. És l’hora de fer la llista de cada any, la llista dels propòsits. Segur que en repetirem algun que ja estava a la de l’any passat.  I tornarem a desitjar que el nou any vingui amb salut, amor i feina. Els tres tòpics que, no per sabuts, deixen de ser essencials.

M’agradaria centrar-me en el tercer: la feina.  A la nostra ciutat, afortunadament, la taxa d’atur no és tan alta com a altres llocs però també n’hi ha. Tots tenim amics i coneguts que han perdut el seu lloc de treball, que aguanten com poden, que veuen el futur amb desesperança. També tenim molts joves que volen treballar però que han de marxar fora per fer-ho. Al nostre voltant, a Sant Cugat, hi ha força gent que ho està passant malament.

Aquest és el meu principal desig en clau local pel 2014. Que es prioritzin els recursos, però de veritat.  Que les administracions col·laborin més que mai,  que es facilitin les contractacions, que s’inverteixi creant activitat, facilitant el comerç, que no es posin traves… Sortiran més emprenedors!  Que es creïn les condicions perquè noves empreses vulguin instal·lar-se a la nostra ciutat i que gent d’altres ciutats vinguin a la nostra a consumir. Amb esforç, dedicació i amb molta imaginació segur que és possible.

No esperem que succeeixin coses. Fem que passin! Que tot i les circumstàncies hi ha molta gent amb empenta…

I que quan arribem al final del 2014 puguem dir que ho hem aconseguit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: